Terminals

Voor wie?

✔️Payment Gebruikers

Voordat u met terminals gaat werken, moet u ervoor zorgen dat bepaalde betalingsmethoden zijn toegestaan in de sectie Betalingsmethoden. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over betalingsmethoden.

Terminal aanvraag

Om met unTill Payments te gaan werken, moet u de terminals voor Locatie vaststellen. De gebruikers van betalingen weten misschien niet precies welk specifiek model van terminals nodig is. Dat is de reden waarom de resellers in dergelijke gevallen te hulp schieten.

Als betalingsgebruiker moet u contact opnemen met uw reseller en hem vertellen dat u terminals nodig hebt. De reseller zal dan contact opnemen met unTill om te regelen dat de terminals via het Adyen-platform aan de locatie worden gekoppeld en aan uw restaurant of verkooppunt worden geleverd.

Starten met terminals

Als je al terminals hebt gekoppeld op de Betaalportal, kun je ze gebruiken in de kassa. Hiervoor moet je een aantal handelingen uitvoeren op de Betaalportal en in de Back Office.

Volg deze stappen om met terminals in de kassa te gaan werken:

1. Navigeer naar Terminals op de portal Betalingen.

Zolang de terminals zijn geleverd en gekoppeld aan de locatie, verschijnen ze in dit gedeelte van de betalingsportal.

1. Activeer de terminal.

2. Kopiëer POIID.

1. Open de Back Office.

2. Navigeer naar Algemeen > Uitrusting.

3. Klik op 'Nieuwe apparatuur toevoegen'.

4. Selecteer 'Terminal' en geef het een naam.

Opmerking: Als u zich in een proefperiode bevindt, kunt u unTill Payments niet gebruiken en kunt u de terminals dus niet toevoegen aan de locatie.

1. Plak de POIID die je eerder hebt gekopieerd in het relevante veld.

Wijs deze betaalterminal vervolgens toe aan het scherm in de Back Office en begin met het accepteren van cashloze betalingen in de POS.

Voor meer informatie over het instellen van de terminals in de Back Office, ga naar deze pagina.

Informatie over de terminals

Nadat de terminals met succes zijn gekoppeld aan de aangewezen betalingslocatie, kan de betalingsgebruiker relevante gegevens over deze terminals bekijken op het unTill Payments-portaal.

In het gedeelte Terminals van de unTill Payments-portal kunt u de status van de terminals controleren die aan uw Betaallocatie zijn gekoppeld.

In dit gedeelte kun je bekijken:

• POIID

• Model S/N ('Serienummer')

• Status

Last updated